Catina alba - Hippophae Rhamnoides

Catina alba este un arbust fructifer care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, dar si ca planta ornamentala.

Uleiul de catina este utilizat in tratamentul unor afectiuni precum: ulcerul gastric si duodenal, alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afectiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice. De asemenea, se mai foloseste in alcoolism, anemii, astenie si stres, se mai tratează afectiunile oftalmologice, coronariene, hipertensiunea arteriala si gingivitele.

CARACTERISTICI GENERALE: fructele - complex intreg de vitamine si minerale, tratament pentru afectiuni cardiace, tratament pentru afectiuni digestive

 
44,00 RON
Stoc epuizat
SKU
FP095

Perisabilitate:

Produs perisabil - nu se returnează

Plata:

Acest produs poate fi achitat prin virament bancar sau cash la sediul FirstEvent

Livrare produs:

Cluj si zona limitrofa – in cateva ore de la comanda si plata.

Detalii livrare:

Livrare gratuita pentru comenzi mai mari sau egale cu 250 RON. Pentru comenzi mai mici de 250 RON, taxa de livrare este standard, in valoare de 29 RON. Nu exista comanda minima pe acest website.

Atentionari speciale:

Nu lasati la indemana copiilor! Acest produs nu este destinat consumului uman.

Produsul trebuie udat!

Atentie! Culorile produsului pot sa difere putin. Fotografia prezentata are titlu informativ.

Vasul decorativ nu este inclus în preț.

La calcularea înălțimii produsului se ia în considerare și ghiveciul plantei.

 

DENUMIRE Hippophae rhamnoides
TIP Perena
INFLORESCENTA Da
PERIOADA INFLORIRE Aprilie-Mai
NECESAR LUMINA In soare
NECESAR APA Udare redusa
ASPECT

Arbore

DIMENSIUNI LIVRARE

Inaltime: 50.00 cm
Diametru: 15.00 cm
INALTIMEA LA MATURITATE (CM) 200 cm
DESCRIERE 

Cătina albă - Hippophae rhamnoides - a fost introdusă recent în cultură. Este un arbust fructifer (atinge înălțimi de 1-3 metri), cunoscut ca făcând parte din flora spontană a României, care se utilizează deopotrivă în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie, dar și ca plantă ornamentală. Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele. În fructele coapte, conținutul depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspăt. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu, uleiuri complexe. Rezistent la secetă și ger, nepretențios la sol, dar are nevoie de lumină directă, nesuportând să fie acoperit sau umbrit. În prezent, de la cătină se obtin următoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze și chiar scoarță, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urmă este și cel mai valoros din punct de vedere medical. Uleiul de cătină este utilizat în tratamentul unor afecțiuni precum: ulcerul gastric și duodenal, alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afecțiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice. De asemenea, se mai folosește în alcoolism, anemii, astenie și stres. Se utilizează și în geriatrie cu rezultate spectaculoase. Cu cătină se mai tratează afecțiunile oftalmologice, coronariene, hipertensiunea arterială și gingivitele. Prin prelucrări în laboratoarele farmaceutice, din cătină se obțin tratamente extraordinare pentru tratarea: depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor și leucemiei. Mugurii de cătină au efect afrodisiac. Cătina este și un foarte bun antiinflamator și inhibă pofta de mâncare, în cazul unor tratamente ale obezității.

Mai multe informatii
Greutate (kg) 0.600000
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Catina alba - Hippophae Rhamnoides
© 2024 FirstEvent.ro